Smulkūs virtuvės prietaisai skirti ką nors iškepti ar išvirti

Galbūt kaip tik šiuo metu planuojate pradėti savo savarankišką gyvenimą ir sprendžiate klausimą, kokį namų virtuvės įrenginį įsigyti, kurio pagalba būtų galima lengvai išsikepti ar išsivirti įvairius patiekalus. Šiame straipsnyje yra aptarta keletas šiuolaikiškų, smulkių virtuvės prietaisų, be kurių daugelis šefų neįsivaizduoja maisto gaminimo proceso.

Mikrobangų krosnelė

Pagrindinė mikrobangų krosnelės paskirtis yra maisto sušildymas ir nors mikrobangų krosnelė nėra skirta maisto kepimui ar virimui, dažnas jos turėtojas ją naudoja būtent kaip tik tam. Mikrobangų krosnelė yra elektrinis įrenginys. Jį įjungus į elektros tinklą yra sukuriamas elektromagnetinis laukas. Šio lauko mini elektromagnetinės bangos prasiskverbia į maisto molekules ir priverčia jas judėti. Tarp judančių molekulių atsiradusi trintis įkaitina jas – tokiu būdu yra sušildomas maistas. Nors mikrobangų krosnelės dėl neva keliamo pavojaus žmogaus sveikatai yra susilaukusios daug kritikos, tačiau jų populiarumas neblėsta, nes tai itin pravartus pagalbininkas virtuvėje, kai reikia ką nors greitai sušildyti.

Daugiafunkcinis puodas

Daugiafunkcinis virtuvės puodas yra universalus maisto gaminimo įrenginys, su kurio galima virti, troškinti, kepti ar džiovinti daugybę patiekalų. Daugiafunkciniame puode maistas yra gaminamas naudojant aukštą slėgį bei gaminti be deguonies. Remiantis šiais dviem aspektais šiame puode pagamintas maistas išlaiko natūralų skonį ir yra ypač sveikas. Kadangi daugiafunkciniame puode maistas yra gaminamas aklinai uždarytas bei aukštame slėgyje, jis neprisvyla bei yra pagaminamas kur kas greičiau nei įprastuose puoduose. Šiuolaikiniai daugiafunkciniai puodai yra pilnai automatizuoti ir turi daugybę maisto ruošimo programų. Sudėjus maistą į puodą jums nereikės prižiūrėti jo virimo proceso, tai atliks pats puodas.

Elektrinis stalo grilis

Elektrinis stalo grilis – tai alternatyvi kepimo priemonė įprastam lauko griliui. Elektrinis grilis, priešingai nei lauko dujinis ar malkomis kūrenamas grilis, gali būti naudojamas patalpų viduje. Tai puikus įrenginys tiems, kurie mėgsta ant grilio pagamintus patiekalus. Elektrinio grilio didžiausias privalumas tas, kad, priešingai nei lauko griliui, nereikia turėti nuosavo kiemą ar balkoną, kaip ir nereikia laukti palankaus oro, nes kepti galima bet kada patalpų viduje. Su elektriniais griliais galima kepti ne tik mėsą ar žuvį, bet ir daržoves.

Garų puodas

Garų puodas – tai priemonė, su kuria maistą galima pagaminti ypatingai sveiką ir skanų. Šiame puode maistas gaminamas garuose. Gaminant garuose maistas nepraranda drėgmės bei išsaugo daugumą maiste esančių naudingų medžiagų. Taip pat tokiu būdu pagamintas maistas yra mažiau kaloringas, nes jį gaminant yra galimybė visai nenaudoti riebalų, garų puode maistas troškinasi savo sultyse. Garų puode galima gaminti mėsą, žuvį, daržoves, miltinius patiekalus ir net išgarinti kiaušinius. Garų puodas – tai puiki maisto gaminimo alternatyva, kuri ne tik maistą išlaiko sveikesnį, bet ir maisto ruošimą padaro lengvesnį.

Visi šiame straipsnyje išvardinti prietaisai žymiai palengvina maisto ruošimą net neturint didelės praktinės virėjo patirties. Su šiais įrenginiais maistą visuomet pavyks pagaminti skanų ir sveiką. Tačiau atminkite, kad skaniam maistui gero prietaiso neužtenka, turi būti ir geri patiekalų receptai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *