Jei ruošiate maistą norėdami padaryti įspūdį ir tik švelnus, sultingas kepsnys bus tinkamas, neapsigaukite ir neišleiskite daug pinigų.
Be taip mėgstamų filė, nugarinės, šonkauliukų ir šonkauliukų, yra daugybė neįvertintų, nebrangių kepsnių, kurie tikrai suteiks puikų skonį.
Flanko sijonas, storas sijonas ir plonas sijonas yra skanūs ir tikrai verti išbandymo, bet čia mes sutelksime dėmesį į Jamie mėgstamiausią – plunksnų kepsnį (dar vadinamą plokščiu geležies kepsniu). Puikaus skonio, tekstūros ir marmurinių riebalų kupinas plunksnų kepsnys yra gero dydžio, kad liktumėte patenkinti. Paprašykite mėsininko, kad pašalintų viduryje esančią kietą sausgyslę, ir būsite pasiruošę.
Tačiau pirmiausia reikėtų atsižvelgti į keletą rekomendacijų, jei norite iškepti tobulą kepsnį, kad ir kokį gabalą pasirinktumėte.
Prieš kepdami kepsnį, ištraukite jį iš šaldytuvo ir prieš kepimą leiskite jam įkaisti iki kambario temperatūros – kepant ar kepant ant grotelių šaltą kepsnį, karštis neprasiskverbs į vidurį taip efektyviai. Be to, prieš pradėdami kepti keptuvę, groteles ar kepsninę turite pasirūpinti, kad ji būtų labai įkaitusi – taip mėsa karamelizuosis, o tai labai svarbu, kad kepsnys įgautų gardžią plutelę.
Kepdami kepsnį siekite, kad jis būtų vidutiniškai iškeptas arba vidutiniškai iškeptas – jei kepsite daugiau, mėsa bus kieta. Kas minutę apversdami kepsnį užtikrinsite, kad jis iškeptų tikrai tolygiai.
Iškepusį kepsnį palikite pailsėti ir patepkite trupučiu tyro alyvuogių aliejaus arba sviesto, kad jis būtų nepaprastai sultingas.
Atminkite šiuos patarimus ir kiekvieną kartą pasieksite puikių rezultatų. Kad būtų dar paprasčiau, atlikite šiuos paprastus veiksmus.
Ieškote skaniausio būdo, kaip patiekti kepsnį? Peržiūrėkite mūsų geriausių Jamie kepsnių receptų rinkinį, kuris jums tikrai patiks.