Mes visi ten buvome: jūsų šuo girdi skardinių atidarytuvą, o katė girdi pažįstamą automatinio tiektuvo garsą, išduodantį maistą, ir staiga jūsų namuose kyla šurmulys. Lojimas, bėgimas ir, svarbiausia, jaudinantis gyvūnėlis prie jūsų kojų, sekantis kiekvieną jūsų judesį, kad neprarastų nė sekundės prieš nugrauždamas.
Būsime sąžiningi: kad ir kokie mieli mūsų augintiniai, kartais tai gali šiek tiek erzinti (ypač jei skardinė, kurią atsidarote, skirta jūsų pačių vakarienei). Žinoma, tai buvo tol, kol pamatėme šį vaizdo įrašą, kuriame unguriai šėrimo metu ungurių ūkyje. Dabar mes mielai priimsime Fido ir Ms. Whiskers bet kurią savaitės dieną.
Šis vaizdo įrašas, paskelbtas r/AbruptChaos subreddit, parodo, kas vyksta šėrimo metu ungurių ūkyje. Viskas prasideda pakankamai nekaltai, kai į vandenį nukrenta didelis gabalas maisto. Tačiau, kaip ir Fido, unguriai puola, akimirksniu šniokščia maistą, kol nežinai, kur baigiasi vienas ungurys ir prasideda kitas – ir viskas pradeda atrodyti kaip kažkas iš siaubo filmo.
„Tai atrodo kaip princesės Mononokės demonas“, – pasiūlė Redditor onthatgas, pelnęs aukščiausią komentarą. Ninjanerd032 atsakė: „Japonijoje jie augina ir valgo daug ungurių. Taigi, aš įsivaizduoju, kad japonų princesės Mononoke kūrėją (-us) tai galėjo įkvėpti.
„Redditor Savings-Principle-26“ juokavo: „Yra kai kurie Bondo piktadariai prakaituotais delnais, kurie tai žiūri“, o „Bluenoessutherland“ pridūrė: „Manau, kad tikriausiai bloga mintis pakliūti“.
Ką valgo unguriai?
Vienas iš pagrindinių klausimų, kuriuos iškyla daugelis „Redditor“, yra tai, ką tiksliai valgo unguriai (turint omenyje, kad tai šiek tiek labiau atrodo kaip kažkas, ką paimtumėte samteliu ir įmestumėte į šiukšliadėžę, o ne į maistą). Unguriai ungurių fermose šeriami žuvų miltų, kviečių, sojų miltų ir žuvų taukų mišiniu.
Vienas ungurių augintojas interviu „Business Insider“ pripažino, kad maitinti ungurius taip, kad visi gautų pakankamai maistinių medžiagų, gali būti sudėtinga užduotis.
Nors darbas sunkus, jis taip pat pelningas: šie unguriai auginami parduoti restoranams – jie laikomi delikatesu, o vienas kilogramas ungurių jauniklių gali kainuoti apie 35 000 USD. Patiekalas su suaugusiu unguriu gali kainuoti iki 91 USD. (Viena iš didelės paklausos pasekmių? Japoninis ungurys 2014 m. buvo klasifikuojamas kaip nykstantis.)
Taigi, gal geriau praleisti kabayaki (patiekalas iš ungurio) ir užsisakyti picą. (Tiesiog saugokitės, kad jūsų šuo neprašytų tų stalo likučių.)
Redaktorių rekomendacijos