3 „Pasidaryk pats“ šunų skanėstai, kurie greitai nesuges

Šuns skanėstų gaminimas iš savo virtuvės suteikia daug naudos: nuo savo augintinio dietos kontrolės iki kelių dolerių sutaupymo parduotuvėje. Tačiau vienas iš minusų yra trumpas daugelio natūralių ingredientų galiojimo laikas. Kažkada dauguma naminių gyvūnėlių tėvų vos nepadovanojo savo šuniukui įbrėžto skanėsto, kol pastebėjo, kad siunta sugedo. Tai įkvepia klausimą: koks yra naminių šunų skanėstų galiojimo laikas?

Šviežiai paruošti skanėstai šunims išsilaiko vidutiniškai apie savaitę, nors yra keletas gudrių strategijų, kurias galite panaudoti virtuvėje. Tik šiek tiek paruošus, jūsų šuniuko užkandžiai išliks švieži ir skanūs dvigubai ilgiau – bent jau! Štai keletas idėjų, kaip paruošti ir laikyti naminius skanėstus šunims, kurie truks ilgai.

Kaip padaryti, kad skanėstai šunims išliktų ilgiau

Gamindami ir konservuodami šunų skanėstus, nepamirškite kelių dalykų.

1 žingsnis: Dažniausi gedimo kaltininkai yra šiluma, oras ir šviesa, todėl šių užkandžių nenorėsite palikti ant prekystalio. Saugiausias pasirinkimas bus skanėstų laikymas hermetiškame inde tarp vaškuoto popieriaus ar audinio sluoksnių. Sausainiams popierius ar audinys ne tik neleis šiems skanėstams sulipti, bet ir sugers drėgmės perteklių, kuris gali susidaryti talpykloje. Ieškokite saugios, tamsios vietos, kad galėtumėte laikyti juos, kol jūsų šuniukas bus pasiruošęs – geriausiai tinka jūsų sandėliukas arba šaldytuvas.

2 žingsnis: Apskritai, kuo ilgiau skanėstas kepamas, tuo ilgesnis jo galiojimo laikas. Ruošdami naminius skanėstus prie kepimo laiko visada galite pridėti vieną ar dvi papildomas minutes. Tai padės jiems išlikti švieži ir traškūs. Dehidratuoti užkandžiai, tokie kaip trūkčiojantys, gali išsilaikyti daug ilgiau nei kiti užkandžiai – šaldytuve – iki mėnesio ar daugiau. Jei ieškosite vakuuminio sandariklio, šis laikas išaugs iki kelių mėnesių, tačiau tai tikrai nėra kažkas, ko dauguma žmonių turi savo virtuvėje.

naminiai šunų skanėstai paskutiniai balti garbanoti valgymo skanėstai

Omerlavon / Pixabay

Naminiai šunų skanėstai

„Jerky“ yra turbūt lengviausias ir ilgiausiai išsilaikantis skanėstas, kurį galite pasigaminti savo šuniukui, be to, galbūt norėsite tai pasigaminti ir sau! Viskas, ko jums reikia, yra jūsų pasirinkta mėsa (rinkitės liesiausius gabalus, kuriuos galite rasti, nes jie išsilaikys dar ilgiau) ir jūsų gaminimo būdas, nesvarbu, ar naudojate dehidratorių, ar orkaitę. Nepamirškite, kad mėsos – jautienos, lašišos ar vištienos – neruoškite jokiais aliejais ar prieskoniais, nes jie jūsų šuniukui gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

1 žingsnis: Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis.

2 žingsnis: Išdėliokite gabaliukus ant nepridegančios kepimo skardos. Jie turi būti viename sluoksnyje, bet jų nereikia išskirstyti.

3 veiksmas: Išvirkite savo trūkčiojimą. Jei naudojate orkaitę, pasirinkite žemiausią įmanomą temperatūrą ir patikrinkite trūkčiojimą po 3,5 valandos. Jei turite dehidratatorių, greičiausiai jį gaminsite ilgiau.

4 veiksmas: Kai trūkčiojimas bus paruoštas, jis turi būti perpus pradinio dydžio ir išdžiūti iki galo.

Ilgai išliekantys „pasidaryk pats“ šunų sausainiai

Kiekvienas šuniukas seilėmis nuvarys šių klasikinių užkandžių. Jų kepimas neužtrunka beveik tiek ilgai, kiek trūkčiojančių skanėstų, nors laikymas yra labai svarbus šių skanėstų ilgaamžiškumui. Štai ko jums reikės: * 1 jautienos arba vištienos sultinio kubelio * ½ puodelio karšto vandens * Iki 1 arbatinio šaukštelio druskos * 1 kiaušinio * 2½ puodelio viso grūdo miltų, universalių miltų arba avižų

1 žingsnis: Norėdami pagaminti šiuos skanius patiekalus, pradėkite įkaitindami orkaitę iki 350 laipsnių.

2 žingsnis: Kol jis įkaista, sultinį ištirpinkite maišymo dubenyje su karštu vandeniu.

3 veiksmas: Tada po vieną įmaišykite/minkykite likusius ingredientus (miltus arba avižas būtinai dėkite paskutinius!), kol susidarys tešlos rutuliukas.

4 veiksmas: Tešlą iškočiokite kočėlu, kol ji bus maždaug ½ colio storio.

5 veiksmas: Naudokite mėgstamas sausainių formeles, kad sukurtumėte mėgstamas formas.

Atsižvelgiant į sausainių formelės dydį, šis receptas gali suteikti daug skanėstų, todėl planuokite atidžiai.

6 veiksmas: Padėkite savo sausainius ant riebalais išteptos kepimo skardos.

7 veiksmas: Kepame pusvalandį. Lengvas kaip pyragas!

Kad jie kuo ilgiau išliktų švieži, užšaldykite skanėstus, kai tik jie atvės. Tai leidžia jiems išlikti švieži iki šešių mėnesių, o ne vieną mėnesį šaldytuve ir maždaug savaitę ant prekystalio.

naminiai šunų skanėstai paskutiniai chihuahua megztinio pavadėlio skanėstai

StockSnap / Pixabay

Saldžiųjų bulvių šunų kramtukai

Jei norite dehidratuoti ir lengvesnio skonio, mėsą pakeiskite saldžiomis bulvėmis.

1 žingsnis: Smulkiai supjaustykite saldžiąsias bulves.

2 žingsnis: Padėkite griežinėlius ant nepridegančios kepimo skardos.

3 veiksmas: Kepkite juos ant nepridegančios kepimo skardos 3 valandas 250 laipsnių temperatūroje – be druskos ar prieskonių!

Įpusėjus virti bulves norėsite apversti, kad iškeptų tolygiai, bet be to, šie kramtukai praktiškai pasigamina patys. Sėkmės, kol jūsų šuniukas nepatektų į virtuvę!

Naudodami šiuos puikius receptus ir maisto saugojimo priemones, galėsite ilgiau nei bet kada išlaikyti savo šunų skanėstus šviežius. Atminkite, kad ne visi ingredientai išlieka švieži tomis pačiomis sąlygomis, todėl skaitykite apie bet kokius produktus ar mėsą pagal savo receptą. Pavyzdžiui, kai kurie maisto produktai turi būti šaldytuve, kad nesugestų, o kiti gali greičiau suktis dėl šaldytuve esančios drėgmės.

Nesijaudinkite, jei dar negalite išsiaiškinti geriausių skanėstų konservavimo būdų; kartais bandymai ir klaidos yra viskas, ko jums reikia. Be to, jūsų keturkojis sous-chef mielai padės jums paragauti antrosios partijos. „Kaulinis“ apetitas!

Redaktorių rekomendacijos