Žalioji arbata – pirkimo vadovas, reitingavimas ir testas
Išanalizavę rinkos pasiūlymą, galėjome nustatyti, kad geriausia yra žalioji arbata Tradicinė „Moya Matcha“. Iš jo paruošta infuzija yra skani ir intensyvi, turi šiek tiek kartumo, todėl galite pridėti, pavyzdžiui, cukraus. Džiovinti, miltelių pavidalo lapai gali būti naudojami ne tik gėrimui ruošti, bet ir kaip patiekalų ir desertų priedas, padarant patiekalus aromatingesnius ir turinčius būdingą žalią spalvą. „Matcha“ sudėtyje yra daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų, todėl jie naudingi jūsų sveikatai. Verta paminėti, kad lapai yra kilę iš Kioto auginimo Japonijoje ir yra ekologiški. Jei norėtumėte kitokios žaliosios arbatos, rekomenduojame ją „Green Touch Sencha“. Produktas parduodamas 50 g pakuotėje su daugkartiniu spaustuku, kuris garantuoja lapų gaivumą viduje. Be žaliosios arbatos, kompozicijoje, be kitų, yra imbiero ir citrinos žievelės. Gėrime yra vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, jis malšina galvos skausmą ir gerina medžiagų apykaitą.
palyginimo lentelė
Privalumai
Trūkumai
Santrauka
Pasiūlymai
Geriausias produktas
Privalumai
Produktas turi labai lengvą kartumą, kurį galima neutralizuoti medumi. Į indus galima pridėti miltelių, suteikiant jiems žalią spalvą. Antpilas turi daugybę sveikatos savybių: jis stimuliuoja, teigiamai veikia nuotaiką, turi priešvėžinių savybių, ramina galvos skausmą ir papildo organizmą mineralais bei vitaminais.
Trūkumai
Žmonės, mėgstantys intensyvų skonį, sako, kad arbata nėra labai efektyvi – 30 g pakuotės labai greitai susidėvi.
Santrauka
Augalo lapai yra suplėšyti nuo jaunų krūmų. Sausra kyla iš ekologiškų japoniškų kultūrų – ji yra labai aukštos kokybės. Dėžutėje yra 30 g produkto. Norint gauti skanų gėrimą, pakanka įmesti apie 2 arbatinius šaukštelius į puodelį.
Antras pasirinkimas
Privalumai
Arbata yra stipriai suvyniota (parakas), todėl jums nereikia įdėti per daug produkto į puodelį, kad gautumėte norimą skonį. Antpilas turi būdingą skonį, kuriame derinamas saldumas su kartumu. Daugelį žmonių domina įdomus skonių derinys. Gėrime yra antioksidantų, turinčių priešvėžinių savybių.
Trūkumai
Kai kurie vartotojai sako, kad keliais variantais, net turint nedidelį kiekį džiovintų vaisių, vaisiai kvepia gana dirbtinai, o tai jiems nelabai patinka.
Santrauka
Žalioji arbata teigiamai veikia organizmą (palaiko sveikatą), nes mažina kraujospūdį, turi antibakterinių savybių, gerina koncentraciją ir teigiamai veikia medžiagų apykaitą. Apvalioje metalinėje pakuotėje rasite 100 g žolelių.
Taip pat apsvarstykite
Privalumai
Infuzija yra labai gaivi, todėl ji gali efektyviai pakeisti rytinę kavą ir pažadinti jus, kai pasijusite kaip miegas. Arbata pasižymi ryškiu skoniu ir labai subtiliu kartumu, todėl ji patinka daugeliui žmonių. Gėrimą galima naudoti bandant numesti papildomus kilogramus, nes jis palaiko medžiagų apykaitą.
Trūkumai
Atidarytas produktas gana greitai būna ore, todėl aromatas tampa lengvesnis, o norimam skoniui išgauti į puodelį reikia įberti daugiau arbatos.
Santrauka
Skaniam gėrimui užvirinti pakanka šaukštelio produkto. Kartoninėje pakuotėje yra 100 g lapų. Sausra yra parako rūšis, o tai reiškia, kad ji suvyniota į mažus kamuoliukus, kurie atsiskleidžia užpilant vandeniu.
Pirkinių vadovas – kokią žaliąją arbatą nusipirkti?
Žalioji arbata yra iš Kinijos. Pasak legendų ir pasakų, jis buvo girtas jau prieš 2700 m. Pr. Kr. Įdomu tai, kad iš jaunų lapų paruoštą užpilą kinai laiko aukštuomenės gėrimu. Jei norite išbandyti, koks yra žaliosios arbatos skonis, būtinai perskaitykite mūsų straipsnį, ypač vadovą. Su jo pagalba rasite tinkamą produktą ir paruošite skanų užpilą, pilną sveikatos savybių.
Ar verta gerti žaliąją arbatą?
Žalioji arbata teigiamai veikia mūsų sveikatą, kurią lemia didelis polifenolių kiekis. Tai yra organinės cheminės medžiagos, turinčios antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Jei reguliariai geriame tokią antpilą, galime efektyviai sulėtinti kūno senėjimo procesus. Verta paminėti, kad kaip ir kavoje, taip ir žaliojoje arbatoje yra kofeino, kuris stimuliuoja ir gerina koncentraciją. Jau nekalbant apie didelius L-teanino kiekius, kurie atpalaiduoja organizmą.
Žalioji arbata ypač rekomenduojama liekninantiems žmonėms, nes joje gausu katechinų. Jie yra atsakingi už mažesnį cukraus ir riebalų pasisavinimą mūsų patiekaluose. Reguliariai gerdami antpilą galime išvalyti organizmą nuo užsitęsusių toksinų, užkirsti kelią Alzheimerio ligos vystymuisi, sustiprinti kaulus ir dantis (dėl fluoro) ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. Be to, geriausią žaliąją arbatą be baimės gali gerti skrandžio opomis ar hipertenzija sergantys žmonės. Dėl to, kad infuzija neleidžia kauptis riebaliniam audiniui, tai gali būti naudinga kovojant su celiulitu.
Rūšis
Sunku nuspręsti, kurią žaliąją arbatą pasirinkti, nes yra daug arbatos rūšių. Populiariausi yra:
matcha – jis yra smulkių šviesios spalvos miltelių pavidalo, todėl jo virimo būdas yra neįprastas. Pirmiausia turime įdėti arbatą į dubenį, užpilti vandenį ir sumaišyti su bambuko šluotele. Tokiu būdu paruoštą degtuką tada galima užpilti karštu vandeniu, jį reikia nedelsiant išgerti. Antpilo skonis yra rūgštus ir kartus, todėl ne visiems mums tai patiks;
bancha – kilęs iš Japonijos, jis yra aromatizuotas. „Bancha“ arbata verdama 3–4 minutes, ji yra geltonai rudos spalvos. Jo skonis yra pyragas, kai kurie žmonės galvoja apie špinatus. Antpilas turi mažesnį kofeino kiekį, todėl jį galite gerti ir vakarais;
sencha – tai viena iš populiariausių žaliosios arbatos rūšių, jos virimo laikas taip pat yra 3, daugiausiai 4 minutės. Antpilas paprastai būna aštriai kartaus ar šiek tiek vaisinio skonio ir geltonai žalios spalvos. Sencha turi daug polifenolių ir padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, todėl tinka diabetikams;
parakas – tai viena garsiausių kiniškos žaliosios arbatos veislių, šiuo metu gaminama ir Ceilone bei Taivane. Skiriamasis šios rūšies bruožas yra lapai, kurie yra tvirtai suvynioti į rutulius, panašūs į paraką (taigi ir arbatos pavadinimas). Antpilas turi rūgštų skonį, todėl jį rekomenduojama gerti po antro, o ne pirmo karto;
gyokuro – tai pati puikiausia rūšis, pasižyminti unikaliu, sausu ir vaisių skoniu. Kai ant arbatmedžių pradeda vystytis pumpurai, jie uždengiami specialiais kilimėliais. Dėl to lapai tampa tamsesni, o su jais paruošta infuzija turi subtilų poskonį ir subtilią žalią spalvą;
plaučių ching – ekspertai mano, kad tai garsiausia žalioji arbata pasaulyje. Jis yra švelnaus skonio, neturintis būdingo kartumo, kai kurie žmonės net sako, kad jis yra saldus. Užpilas daro įspūdį gėlių ir riešutų aromatu. Džiovinti reikia virti ne aukštesnėje kaip 70 laipsnių temperatūros vandenyje.
Lapuotas ar maišeliuose?
Žaliosios arbatos, kaip ir juodosios ar raudonosios, galima tiek džiovintų lapų pavidalu, tiek maišeliuose. Tiesa, antrasis variantas leidžia greičiau ir lengviau paruošti infuziją, tačiau mes ne visada esame tikri, kas tiksliai yra paketėlyje. Dėl šios priežasties lapų arbatos yra populiaresnės. Mes patys galime išmatuoti lapus ir taip nuspręsti dėl gėrimo intensyvumo. Jei arbatą perkame maišeliuose, įsitikinkite, kad kiekvienas paketėlis yra sandariai supakuotas į popierinę pakuotę. Tai užtikrins, kad džiovinti vaisiai viduje bus tinkamai apsaugoti nuo drėgmės ir kvapo praradimo.
Kvapieji priedai
Ne visiems mums gali patikti intensyvus degtinės ar parako arbatos skonis. Jei iki šiol daugiausia gėrėme vaisių užpilus, galime ieškoti produkto, prisodrinto kvapiųjų priedų, tokių kaip jazminų žiedlapiai, greipfrutų ar svarainių vaisiai, rožių žiedlapiai, gvazdikėliai ar cinamono gabalėliai.
Pakuotė
Žaliosios arbatos yra įvairių dydžių – nuo 30 g iki 1000 g. Mūsų pasirinkimas, be kita ko, priklauso nuo apie tai, kaip dažnai mes geriame alų. Jei abejojame, ar mums patiks tam tikra rūšis, pirmiausia įsigykime mažiausią pakuotę, kad vėliau nesigailėtume dėl savo sprendimo. Nepaisant to, ilgesniam laikui pakanka net 30 g dėžutės, nes vaistažoles galime užvirti kelis kartus. Arbatos maišeliuose – pakuotėje paprastai yra 20 maišelių, daugiausia apie 100.
Alaus gaminimo būdas
Kiekvieną žaliosios arbatos rūšį reikia užplikyti skirtingos temperatūros vandenyje, turime tai atsiminti. Ant pakuotės turėtų būti instrukcijos, kaip paruošti infuziją. Verta prisiminti vieną paprastą taisyklę – lapų negalima pilti verdančiu vandeniu. Vanduo turi atvėsti iki 60–90 laipsnių C. Mes taip pat turime atsižvelgti į džiovintų vaisių užvirimo laiką. Kaip matote, yra keletas skirtingų veiksnių, lemiančių, kuri žalioji arbata yra geriausia.
Žaliosios arbatos geromis kainomis
Žaliosios arbatos, esančios arbatmaišių pavidalu, už 20 arbatžolių pakelių kainuoja apie 10 PLN. Džiovinti produktai yra šiek tiek brangesni, nors tai priklauso nuo pasirinktos rūšies. Vidutiniškai už 50 g parako ar senchos arbatos mokėsime nuo 10 PLN iki 30 PLN. Tokių rūšių kaip matcha kaina gali viršyti 50 PLN už 30 g.
5 geriausios žaliosios arbatos. Nuomonės 2021 m
Mes rekomenduojame įvertinti mūsų žaliąsias arbatas, kurių dėka galite pasirinkti sausrą, iš kurios galėsite pasigaminti skanų ir sveiką užpilą. Sąrašą sudaro keli arbatos mėgėjams patinkantys produktai.
1. Tradicinė matcha žalioji arbata 30g
Jei norite paragauti japonų noriai geriamos arbatos, rekomenduojame „Moya Matcha Traditional“. “Matcha” yra stipraus skonio ir šiek tiek kartumo. Produktas buvo sertifikuotas BIO, todėl augalas nebuvo apvaisintas ar purškiamas jokiomis cheminėmis medžiagomis.
Pakuotėje rasite 100% maltų degtinės lapų, išaugintų auginant Japonijoje …