Maisto gaminimas vienam – HelpGuide.org

Maisto gaminimas vienam – HelpGuide.org

sveika mityba

Maisto ruošimas patiems gali padėti rūpintis savo sveikata. Štai kaip pagaminti skanų, maistingą maistą vienam asmeniui.

Vakarienės gaminimas karštame puode

Kam gaminti pačiam?

Šiandien vis daugiau iš mūsų gyvename vieni dėl pasirinkimo ar aplinkybių. Vienišam žmogui gali būti sunku rasti motyvacijos gaminti maistą, ypač po ilgos darbo dienos. Sugalvoti valgio idėjas ir rasti receptus vienam žmogui gali atrodyti sunkus darbas, net jei mokate gaminti maistą ir turite pilną virtuvę.

Pavalgyti lauke, pasivažinėti automobiliu arba išmesti šaldytą vakarienę į mikrobangų krosnelę gali atrodyti daug lengviau. Tačiau reguliarus pusgaminio valgymas gali pakenkti jūsų fizinei ir psichinei sveikatai bei juosmens linijai.

Greito maisto ir televizijos vakarienės paprastai turi mažai maistinių medžiagų ir daug nesveikų riebalų, cukraus, natrio ir kalorijų. Dažnai už mažiau pinigų ir tik šiek tiek daugiau laiko galite patys susikurti sveikesnius, geresnio skonio patiekalus.

Svarbiausias dalykas gaminant maistą yra išmokti keletą pagrindinių įgūdžių, sukaupti būtinų ingredientų ir kūrybiškai gaminti patiekalus, kurie tinka jums. Net jei gyvenate bendrabutyje, bakalauro apartamentuose ar kitoje būste be virtuvės, galite išmokti greitai ir nebrangiai pasigaminti patiekalų, kurie ne tik puikaus skonio, bet ir suteikia energijos, stabilizuoja nuotaiką ir išliks sveiki. galima.

Maisto gaminimo privalumai vienam

Vienas iš paprasčiausių būdų pagerinti savo psichinę ir fizinę sveikatą yra daugiau valgių ruošti namuose. Gamindami patys galite geriau kontroliuoti savo patiekalų sudedamąsias dalis, todėl galite sumažinti priedų ir kalorijų, dažnai dedamų į išsinešimui ir pusgaminį maistą, kiekį. Pagerinus savo mitybą paprastais, sveikais naminiais patiekalais taip pat gali padėti sumažinti rimtų ligų riziką, suteikti daugiau energijos, paryškinti protą, numesti svorio ir geriau valdyti stresą, nerimą ir depresiją.

Nors visa tai galioja gaminant namuose visai šeimai, yra ir specifinių privalumų, kai gaminate maistą sau:

Galite valgyti ką tik norite ir kada norite. Puikus dalykas gaminant maistą vienam yra tai, kad neprivalote įtikti niekam, išskyrus save. Gaminkite naudodami jums patinkančius ingredientus, net jei jie nepatinka kitiems, arba pusryčiaukite vakarienei, jei taip jaučiatės.

Maistas gali būti paruoštas greičiau. Pagaminti vieną patiekalą dažnai būna greičiau nei pagaminti pakankamai keturiems ar daugiau žmonių.

Ten mažiau atliekų ir mažiau valymo. Jūs neprivalote patenkinti kieno nors kito skonio, todėl maistas neliks nesuvalgytas. O kai gaminate, pavyzdžiui, vieno puodo patiekalą, galite jį valgyti tiesiai iš puodo, sumažindami valymą po to.

Tai gali sutaupyti pinigų. Maisto gaminimas namuose paprastai kainuoja pigiau nei valgymas išsinešimui ar restorano maistas. Būdami protingi pirkėjai, galite rasti sveiko maisto pigiau. Ir kadangi gaminate tik sau, kartais galite pasilepinti brangesniais ingredientais, tokiais kaip ekologiška mėsa ar produktai.

Tai įgalina. Tvarkydami savo mitybą ir skirdami laiko rūpindamiesi savimi, galite pagerinti jūsų nuotaiką ir savigarbą, taip pat bendrą sveikatą.

Maisto gaminimas vienam nebūtinai reiškia valgyti vienam

Kai kuriems vienišiems žmonėms gaminti maistą patiems reiškia daugiau laiko praleisti vieni. Galite pasirinkti reguliariai valgyti lauke, net jei tai reiškia tik sėdėjimą greito maisto restorane, kad pajustumėte ryšį su kitais žmonėmis. Valgydami lauke, greičiausiai sutiksite naujų žmonių, užmegsite pokalbį su nepažįstamu žmogumi ar bent jau nutrauksite vieno vakaro monotoniją. Tačiau gaminimas sau nereiškia, kad valgote vienam. Turėdami šiek tiek kūrybiškumo, galite gaminti sveiką, nebrangų maistą namuose ir vis tiek atrasti ryšį su kitais, kurių mums visiems reikia.

  • Gaminkite šiek tiek daugiau ir pakvieskite bendradarbį ar kaimyną prisijungti prie jūsų, jei socialinio atsiribojimo taisyklės leidžia. Visi mėgsta naminį maistą, o dauguma žmonių, gyvenančių vieni, yra toje pačioje valtyje kaip ir jūs. Tikriausiai jie jaučiasi taip pat nepatogiai ištiesdami ranką, kaip ir jūs. Būkite tas, kuris imsis iniciatyvos. Galbūt netgi galėsite pasidalyti maisto gaminimo pareigas – pavyzdžiui, vienas ruošia patiekalą, kitas – desertą. Maisto gaminimas su kitais gali būti smagus būdas išbandyti naujus receptus ir pagilinti santykius.
  • Gaminkite maistą namuose, tada valgykite parke, iškylų ​​​​zonoje ar kitoje viešoje vietoje. Mėgaukitės namuose ruoštu, o ne parduotuvėje pirktu maistu, gali būti geras pokalbio pradžia.
  • Pirkite maistą bendruomenės ar ūkininko turguje, o ne bakalėjos parduotuvėje ar prekybos centre. Žmonės čia labiau linkę skirti laiko aptarti maistą ir duoti gaminimo patarimų, todėl lengviau susiranda naujų draugų.
  • Jei jūsų gyvenime nėra žmonių, su kuriais norėtumėte valgyti, suraskite būdų susitikti su naujais žmonėmis. Dalyvaukite maisto gaminimo pamokose, prisijunkite prie klubo arba užsiregistruokite į sporto komandą ar specialią interesų grupę, kuri reguliariai susitinka. Savanoriška veikla bendruomenės organizacijoje yra dar vienas puikus būdas išplėsti savo socialinį ratą ir susirasti būsimų pietų kompanionų.

Turėdama daugiau nei 25 000 licencijuotų konsultantų, „BetterHelp“ turi jūsų poreikius atitinkantį terapeutą. Tai lengva, prieinama ir patogu.

Internetinės terapijos logotipas

Online-Therapy.com yra visas pagalbos priemonių rinkinys, kai jums to reikia pagal jūsų tvarkaraštį. Užsiregistruoti užtrunka vos kelias minutes.

Paauglių konsultavimo logotipas

Teen Counseling yra internetinė terapijos paslauga paaugliams ir jauniems suaugusiems. Susisiekite su savo konsultantu vaizdo įrašu, telefonu ar pokalbių metu.

Kaip pradėti

Vakarienė neturi reikšti tradicinio baltymų, krakmolo ir daržovių valgio. Tiesą sakant, kai gaminate tik sau, vakarienė visai neturi reikšti vakarienės. Pusryčiai iš omleto, sūrio ir daržovių taip pat gali būti sveiki vakarienė. Viską sumaišykite ir gaminkite naudodami bet kokį jums patinkantį sveikų ingredientų derinį.

Gaminant maistą vienam taip pat nereikia didelių laiko investicijų. Pavyzdžiui, mikrobangų krosnelėje kepta bulvė, įdaryta sūriu arba konservuotu tunu ir patiekta su garuose virtomis daržovėmis ar salotomis, yra sveikas, subalansuotas maistas, paruoštas per kelias minutes.

Apsirūpinkite kabėmis. Jei spintelėse yra nedidelis kiekis pagrindinių ingredientų, visada galėsite greitai ir lengvai paruošti sveiką maistą. Tai apima tokius produktus kaip konservuoti pomidorai, pupelės ir tunas, šaldyti vaisiai ir daržovės, džiovintos žolelės ir prieskoniai, riešutai, aliejus, actas, sultinio kubeliai, makaronai, ryžiai ir miltai.

Ieškokite nuorodų. Pirkdami iš anksto supjaustytas ir nuplautas daržoves bei salotas, galite sutaupyti laiko ruošiant ir valant.

Virkite vieną kartą, valgykite kelis kartus. Žinoma, galite paimti šeimos dydžio receptą ir padalinti viską iš keturių ar šešių, kad pagamintumėte patiekalą vienam asmeniui. Arba galite gaminti didesnius patiekalus ir užšaldyti likučius atskiromis porcijomis, kad galėtumėte valgyti kitą kartą.

Ruoškite maistą nevirdami. Gaminant maistą ne visada reikia gaminti maistą. Valgykite ne tik žalias daržoves ir salotas, bet ir termiškai neapdorotus probiotinius maisto produktus – tuos, kuriuose yra „gerųjų“ bakterijų, pavyzdžiui, jogurtą, raugintus kopūstus, minkštą sūrį ar sūryme marinuotas daržoves – greitiems ir sveikiems užkandžiams ar garnyrams.

Kartą per savaitę gaminkite pagrindinį baltymą. Savaitgalį kepdami vištieną arba, pavyzdžiui, lėtai kepdami kalakuto krūtinėlę, iš mėsos likučių galite greitai pagaminti įvairius patiekalus per savaitę. Įdėkite mėsą į sriubą ar salotas, supjaustykite sumuštiniuose, naudokite tacos, kesadilijose ar burituose arba derinkite su daržovėmis ir pridėkite prie makaronų ar ryžių.

Iš naujo išraskite likučius. Jei nenorite valgyti to paties valgio antrą kartą, likučiai gali būti puiki kito valgio pradžia. Pavyzdžiui, suvyniokite vištienos, ryžių ir daržovių likučius į tortiliją, tada įdėkite šiek tiek sūrio ir salsos – ir turėsite visiškai naują patiekalą.

Jūs neprivalote būti tobulas. Nemanykite, kad kiekvieną maistą turite pradėti ruošdami namuose, kad gautumėte naudos sveikatai. Kaip ir bet kas, gaminimas sau yra įprotis, kuris išsivysto laikui bėgant. Namuose ruoštus patiekalus vos kelis kartus per savaitę galite geriau mąstyti ir jaustis bei paskatinti gaminti maistą dažniau.

40 dienų iki teigiamų pokyčių

Sužinokite, kaip visiškai priimti pokyčių procesą ir susikurti naują teigiamą įprotį savo gyvenime. Prisijunkite prie Kelly McGonigal ir žiūrėkite nemokamą vaizdo įrašą iš „Sounds True“ ir pradėkite transformaciją, kurios jums labiausiai reikia.

ŽIŪRĖKITE NEMOKAMĄ VIDEO

Maisto gaminimas be tikros virtuvės

Jei gyvenate bendrabutyje, bakalauro apartamentuose, viešbučio kambaryje ar kitoje vietoje, kurioje nėra visos virtuvės, gaminti maistą patiems gali būti sudėtingiau, tačiau tai tikrai nėra neįmanoma…