Garinė orkaitė – pirkimo vadovas, eiliškumas ir testas
Šiuolaikinės garinės orkaitės vis dar populiarėja, nes jos leidžia greitai iškepti pyragus ar patiekalus, tuo pačiu metu jas galima lengvai laikyti švarias. Nusprendėme parengti reitingą, kuriame būtų pateikta dėmesio verta įranga, ir mums pavyko ją parengti remiantis vartotojų nuomonės analize. Orkaitė buvo pripažinta geriausiu modeliu 2021 m „Amica ED37612B X-Type Steam“kuris tolygiai paskirsto šilumą kameros viduje. Orkaitė per 3 minutes įkaista iki 150 laipsnių šilumos. Įranga turi apšviestas rankenėles, todėl vartotojams lengviau pasirinkti tinkamus nustatymus. Viduje esanti kamera turi specialią „EasyClean“ dangą, kad būtų lengva valyti. Antroji reitingo vieta priklauso įrangai „Electrolux EOE7C31Z SenseCook“ kurio talpa yra 72 l. Jame yra savaiminio išsivalymo sistema, kuri įsijungia, kai orkaitė pasiekia 250 laipsnių temperatūrą. Modelio pranašumas yra tas, kad durys visada yra vėsios, todėl nėra pavojaus degindamas rankas. „Soft Closing“ sistema leidžia jiems tyliai užsidaryti.
Pirkimo vadovas – kokią garinę orkaitę pirkti?
Šio vadovo tema bus garinė orkaitė. Šis prietaisas buitinės technikos rinkoje pasirodė gana seniai, tačiau tik dabar vartotojai jį išpopuliarino ir pastebėjo kaip prietaisą, kuris naudingas kasdien ruošiant sveiką ir skanų maistą. Todėl aprašysime svarbiausias garų orkaitės savybes, kad galėtumėte susipažinti su šiuo prietaisu, taip pat nurodysime, į kurias savybes reikėtų atsižvelgti perkant orkaitę.
Kaip veikia garinė orkaitė
Norėdami atsakyti į klausimą, kokią garinę orkaitę pasirinkti, pirmiausia turite susipažinti su šiuo įrenginiu. Norint geriausiai apibrėžti, kas yra garinė orkaitė, galima sakyti, kad tai yra orkaitė, atliekanti garinimo funkciją. Yra garų krosnys, leidžiančios tradiciškai kepti, virti garuose ir virti garuose. Nomenklatūra čia taip pat nėra paprasta, nes yra garų gaminimo įtaisai su orkaitės funkcija arba orkaitės su garo funkcija. Pastarieji taip pat paprastai gali išsikepti, virti žemoje temperatūroje ar kepti ant grotelių. Kad ir kokį modelio pavadinimą pasirinktumėte, toks prietaisas turėtų turėti skirtingas kepimo programas, skirtas įvairių rūšių maistui ruošti.
Pavyzdžiui, mėsa, daržovės ar žuvis kepama įvairiomis sąlygomis, esant temperatūrai ir perdirbimo ilgiui. Kai kurių garų krosnių funkcija yra paruošti daugybę patiekalų tuo pačiu metu, skirtingose orkaitės lentynose, taip pat skirtingais šių patiekalų kepimo parametrais. Tokios krosnys gali nustatyti skirtingas temperatūras skirtingose lentynose.
Garų krosnių tipai
Kalbant apie konstrukciją ar jos panaudojimo būdą, čia taip pat galime rasti daug įvairovės. Atsižvelgiant į išvaizdą ir funkcionalumą, paprastai galima atskirti dviejų tipų tokias krosnis. Tai yra į viryklę integruoti įtaisai, t. Y. Įprasta viryklės viryklė su degikliais arba atskiros orkaitės, kurias galima montuoti bet kurioje virtuvės vietoje.
Dėl orkaitėje naudojamos šildymo technologijos šis skirstymas gali būti toks:
Elektrinė orkaitė: Naudinga visur, kur nėra dujų ar dujų, kurių nenorime naudoti. Tokie prietaisai turi tikslius temperatūros nustatymus, taip pat turi daug įvairių papildomų funkcijų.
Dujinė orkaitė: dėl didesnio tikslumo nustatymai vis dažniau keičiami elektriniais.
Kepdami papildomai atsižvelgiame į garų naudojimo funkcijas, randame dviejų tipų prietaisus:
Garinė orkaitė: kuris leidžia kepti esant skirtingam drėgmės laipsniui. Tokia įranga veikia šiek tiek žemesnėje temperatūroje nei tradiciniai prietaisai ir gali pakeisti garavimą.
Garinė orkaitė su kepimo funkcija: be garų, jis leidžia kepti kaip tradicinėje orkaitėje. Tada papildoma funkcija yra naudoti garus kepimui ir taip sumažinti kepimo temperatūrą.
palyginimo lentelė
Privalumai
Trūkumai
Santrauka
Pasiūlymai
Garų orkaitės funkcijos
Klausdamas savęs kokia yra geriausia garinė orkaitė, Būtina atkreipti dėmesį į papildomas įrenginio funkcijas, kurias ketiname pirkti. Deja, garų orkaitėse, kuriose yra kepimo funkcija, paprastai nėra daug galimybių. Dažniausiai tai yra kepimo temperatūros, kepimo laiko, įjungimo ar ne įjungimo, konvekcijos programavimas, taip pat galimybė paleisti kelias automatines programas, jei orkaitės gamintojas jiems tai pateikė. Tradicinės orkaitės su garo funkcija siūlo daugiau, ir čia galime rasti tokių patogumų kaip:
Tradicinis kepimas naudojant viršutinius ir apatinius šildytuvus
Tikras gerbėjų gaminimas leidžiantis greičiau kepti, taip pat vienu metu kepti ant kelių meduolių lygių.
Skrudintuvas – klasikinis grilis
Supergrilis – skrudintuvas, kuris veikia su viršutiniu šildytuvu ir naudojamas mėsai paruošti ant besisukančios iešmo
„True Fan Cooking“ su super grotelėmis leidžia kepti dideles mėsos porcijas
Skrudinimas – apatinis šildytuvas sudegina maisto dugną
Paraudimas – viršutinis šildytuvas, kuris paruduoja maistą iš viršaus
Picos funkcija – puikiai tinka paruošti šį skanėstą
Pyragai – jis naudojamas pyragui kepti naudojant viršutinį ir apatinį šildytuvus, taip pat įjungus karštą orą
Lėtas virimas – būdas lėtai paruošti maistą vandens vonioje ir žemoje temperatūroje.
Atitirpinimas – švelni šilto oro cirkuliacija, užtikrinanti maisto atitirpimą ir, pavyzdžiui, grybų džiovinimą.
Daugelis šių funkcijų kartu su garo funkcija atveria visiškai naujas galimybes virtuvėje. Tačiau prieš priimdami sprendimą dėl pirkimo, apsvarstykite, kokius maisto produktus dažniausiai gaminate virtuvėje. Kartais turėdami keletą mūsų nenaudojamų funkcijų orkaitėje, galite žymiai padidinti pirkimo išlaidas.
Talpa
Kitas svarbus dalykas renkantis orkaitę yra jo dydis. Rinkoje galite rasti pačių įvairiausių funkcijų ir dydžių krosnių. Mažiausi modeliai yra kompaktiški ir gali būti maždaug 45 cm aukščio, 60 cm pločio ir 55 cm gylio. Tai yra nuo 20 iki 27 litrų talpos modeliai, kurie paprastai gali naudoti tris dėklo lygius. Standartiniai orkaitės matmenys yra maždaug 60 cm aukščio, o jų talpa svyruoja nuo 40 iki 60 litrų. Tokiose krosnyse yra daug didesnis padėklų įdėjimo į vidų lygis.
Išlaidos
Garų krosnys geromis kainomis jau yra už maždaug 1000 PLN. Tačiau jose yra tik pagrindinės funkcijos. Norint nusipirkti daugiau galimybių ir galimybių turintį modelį, reikėtų pasiruošti maždaug 3000 PLN kainai. Brangiausi modeliai su keliomis dešimtimis programų, kurių temperatūra yra nuo 30 iki 230 laipsnių Celsijaus, kainuoja apie 6 000 zlotų. Todėl norint gerai pasirinkti, verta gerai išanalizuoti savo poreikius ir pasirinkto modelio ypatybes.
6 geriausios garų krosnys. Nuomonės 2021 m
Tvarkydami virtuvę, anksčiau ar vėliau susidursime su dilemos pasirinkimu orkaite. Tokia įranga perkama tam, kad ja būtų galima naudotis daugelį metų, todėl svarbu pasirinkti geriausia garinė orkaitė. Kad jūsų pasirinkimas būtų lengvesnis, atidžiau apžiūrėjome keletą gerų krosnių. Pateikiame šių įrenginių savybes ir funkcijas, taip pat jų vartotojų nuomones.
1. „Amica ED37612B X-Type“ garinė orkaitė
Garinė orkaitė „Amica ED37612B X-Type Steam“ yra įranga, į kurią nori investuoti daugelis vartotojų. Jo funkcionalumas, efektyvumas ir estetika kalba apie jo pirkimą. Prietaiso talpa yra 77 l, o jo matmenys yra: 59,5 cm x 59,5 cm x 57,5 cm. Viršutinio šildytuvo galia yra 900 W, o apatinio – 1100 W.
Orkaitė sukurta taip, kad joje vienu metu galėtumėte paruošti daug maisto. Gamintojo skaičiavimai rodo, kad viduje gali tilpti iki 100 bandelių. Kepti galima keliais lygiais. Įranga greitai įkaista, iki 150 laipsnių šilumos temperatūra užtruks tik 3 minutes.
Įranga yra elegantiško, paprasto dizaino, todėl tinka beveik bet kurioje virtuvėje. Vartotojai vertina apšviestas rankenėles, dėl kurių lengviau pasirinkti tinkamus nustatymus. Jei reikia, rankenėles galima laikyti. Prietaiso privalumas yra ir kameros vidaus valymo paprastumas (speciali danga).
„Amica ED37612B X-Type Steam“ orkaitės matmenys: 59,5 cm x 59,5 cm x 57,5 cm. Jo talpa yra 77 litrai.
Privalumai
„BakingPro“ sistemos technologija:
Krosnyje yra kamera, suprojektuota taip, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai. Temperatūra viduje yra stabili, o tai reiškia labai gerus kepimo rezultatus.
Greitas šildymas:
Įranga įkaista iki 150 laipsnių šilumos tik per 3 minutes. Neilgai trukus jis pradeda veikti.
Kepimas garais:
Vartotojas gali naudoti „SoftSteam“, t. Y. Kepti pridedant garų. Šis sprendimas garantuoja, kad kepiniai bus puresni ir neišsausės.
Lengvai valomas emalis:
Viduje esanti orkaitė yra padengta „EasyClean“ emaliu, kurio paviršius yra lygus. Ant jo nėra ertmių ar porų, kad kauptųsi nešvarumai.
Lengvas durų išmontavimas:
Jei reikia, galite lengvai išardyti dureles ir nuimti nuo jų stiklą, kad galėtumėte kruopščiai išvalyti.
Trūkumai
Pirštų atspaudai priekyje:
Net ir lengvai palietus durų paviršiuje atsiranda riebių pirštų atspaudų. Tai neatrodo gražu. Kad priekis būtų idealiai švarus, jį reikia dažnai valyti.
2. „Electrolux EOE7C31Z SenseCook“ orkaitė
Ieškantiems orkaitės su labai didele kamera rekomenduojame „Electrolux EOE7C31Z SenseCook“ modelį. Jo talpa yra 72 litrai, o bendri matmenys yra: aukštis – 59,4 cm, plotis – 59,5 cm ir gylis – 56,9 cm. Prietaisą valdo jutiklinis skydelis su LCD ekranu.
Įranga turi mėsos zondą, todėl galime kontroliuoti ruošiamo maisto temperatūrą. Durys visada kietos …